Pengarna tillbaka om du inte är nöjd (Gäller 30 dagar) Gratis fraktValfri bruksanvisning ingår

Pengarna tillbaka om du inte är nöjd
Gratis fraktValfri bruksanvisning ingår

Akupressur lindrar Migrän.

Akupressur lindrar Migrän.

Migränpatienter kan få hjälp av Aku-Kvick

Publicerad: 8/8, 2018

Enligt Hjärnfonden är migrän en av våra vanligaste folksjukdomar och drabbar över en miljon svenskar, varav cirka 200.000 har kronisk migrän. Enbart i Gävleborgs län lider runt 4.500 personer av kronisk migrän. Enligt Statistiska centralbyrån fick bara 47 personer av dessa vård för sina besvär under 2016, alltså en (1) procent. Migrän kan utlösas av stress, sömnbrist, fasta, viss mat och hormonförändringar hos kvinnor.

Orsaken till migrän är inte helt klarlagd, men det verkar till stor del vara en ärftlig sjukdom. Ett komplicerat samspel mellan nerv- och blodkärlssystemen pågår under ett migränanfall, samtidigt som kemiska ämnen frigörs och gör blodkärlen extra smärtkänsliga.
Men det finns en metod som utvecklats av Aku-Kvick i Gävle och som verkar lovande eftersom det inte handlar om läkemedel utan om så kallad Akupressur, som bland annat används för att lindra åksjuka som ger illamående och kräkningar. Akupressur är enligt kliniska studier bevisat verksamt mot detta.

Man behandlar migrän genom att skapa ett visst tryck på en punkt på ryggen. Aku-Kvicks metod använder alltså tryck i stället för nålar. Det är helt enkelt ett plåster med en plastkula som trycker på den aktuella punkten. Det innebär att plåstret kan sitta kvar och personen kan röra sig fritt, sitta eller ligga, tills besvären går över, till skillnad från om man använder akupunkturnålar.

Vi har genomfört förstudier med Aku-Kvick akupressur-plåster mot migrän med lyckat resultat. Tre personer av fyra fick förbättrat allmäntillstånd, allt från fullständig besvärsfrihet till längre perioder av frihet från besvär mellan attackerna. Tyvärr hjälpte det inte för alla, en av fyra märkte ingen förbättring.

Akupressur botar inte men kan lindra besvären, helt eller delvis.

Är du intresserad av att prova, beställ Aku-Kvick plåster i vår Butik!

Se alla nyheter »

För behandling av migrän ska plåstret placeras på ryggen. Noggranna anvisningar bifogas vid leverans

För behandling av migrän ska plåstret placeras på ryggen. Noggranna anvisningar bifogas vid leverans

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK